Paris’ten sonra Londra: Tahtakuruları Avrupa turunda

Fransa’nın başkenti Paris’i istila eden tahtakuruları, şimdi de İngiltere’nin başkenti Londra’yı alarma geçirdi. Hafta sonu Londra’daki Victoria İstasyonu’nda bir yolcunun bacağında tahtakurusu olduğu iddia edilen bir video sosyal medyada gündem oldu. Önceki gün Manchester’daki bir otobüste de tahtakurusu görüldüğü iddia edildi.

Paris ve Londra’yı birbirine bağlayan demiryolu ağı Eurostar nedeniyle önlemler artırılırken, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan’dan uyarı geldi. Khan, tahtakurusu sorununun ‘gerçek bir endişe kaynağı’ olduğunu söyledi. Londra ulaştırma hizmetlerinin durumu yakından takip ettiği ve temizlik protokolünün bir parçası olarak otobüs ve trenlerin koltuklarının her gün dezenfekte ettiği belirtildi.

TAHTAKURUSU NEDİR, NASIL MÜCADELE EDİLİR?

Kahverengi ve koyu kırmızı renklerde, 5-7 milimetre büyüklüğünde, uçamayan ve zıplayamayan tahtakuruları, döşek ve yastık gibi alanlarda gizlenerek insan kanından besleniyor ve özellikle geceleri insanları ısırıyor. Bu ısırıklar, ciltte tahrişe ve alerjik reaksiyona sebebiyet verebiliyor. Tahtakurusu ısırıklarının izleri, takriben 10 gün içinde kendiliğinden kayboluyor.

Tahtakuruları, özellikle kıyafetler ve seyahatler sırasında çantalar vasıtasıyla bir yerden başka bir yere taşınarak yayılıyor.

Fransa Ulusal Sağlık Güvenliği Dairesi’nin (ANSES) verilerine göre, ülkede her 10 haneden birinde tahtakurusu problemi yaşanırken Fransızlar, sorunla mücadele etmek için yılda 230 milyon euro harcıyor. Ülkede tahtakurusu sorununu çözmek amacıyla hane başına ortalama 866 euro harcanıyor.

ANSES, bu böceklerden kurtulmak için kimyasal olmayan çözümlere başvurmayı tavsiye ediyor. Tahtakuruları, aşırı sıcak havaya veya dondurma yöntemine maruz kaldıklarında etkisiz hale geliyor. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir